perjantai 3. syyskuuta 2010

Punajuuripaistos

Jeah. Punajuurirakkaus jatkukoon!

Tätä olen itseasiassa kokannut viimeksi joskus kesällä vanhempieni luona ja läkähdyin uunin viereen. Siksi onkin jäänyt postaus tekemättä tästä asiasta, mutta NYT. Nyt on aika uuniruokien ja punajuurien!


Resepti on suoraan karppaus.infosta, ja varsin mainio sellainen onkin! Tässä ei ole mitään omaa sovellusta, joten kopsataas resepti suoraan tänne. Sekaan voi koittaa myös murustettua vuohenjuustoa. Varmasti ihanaa!

Punajuuripaistos, kuusi annosta
1 kg kuorittuja ja kuutioituja tuoreita punajuuria
1 pkt Aurajuustoa
(1 sipuli silputtuna)
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Pese, kuori ja kuutioit punajuuret. Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan, rouhi väliin myös pippuria. Lisää tarvittaessa suolaa, muista, että sinihomejuusto on varsin suolaista. Kippaa päälle kuohukerma ja muhittele 200-asteisessa uunissa noin tunti. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Lautasella myös fetasalaattia, kanakastiketta ja höyrytettyjä kukkakaaleja. Voisiko karppaus muka olla epäterveellistä, jos lautasella on kolme kertaa enemmän kasviksia kuin normaalisti? Punajuuripaistos käy pääruokana lakto-ovovegelle tai kivana lisukkeena, niinkuin tässä tapauksessa. Harvemmin itse syön kanaa, mutta tosiaan kokkailin vanhempieni kaappien varustuksella, niin tällä kertaa lautaselle päätyi eräs pikapikaluottoresepti kanasta; broilerinsuikaleita, pippurista creme bonjouria, sipulia, valkosipulia - ja kermaa, tietty.

5 kommenttia:

  1. Ai että, tää punajuuripaistos on niin hyvää! Slurps. Lapsena tämä oli meidän äipän bravuuri. Laitan muuten äipän tyyliin smetanaa kerman tilalla, mutta varmaan suussa sulavaa molemmilla.

    VastaaPoista
  2. Uuuh, pitää ehdottomasti kokeilla tota smetanaa! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  3. Aaaaaaaaah, meillä rakastetaan punajuuria ; tuo on kokeiltava ! Hassua mutta Ranskassa juurekset yleensä ja punajuuri etenkin ovat huonossa maineessa ; varmaankin pula-ajan muistoja vanhalla kansalla ja nuoremmat oudoksuvat kun eivät tunne.

    VastaaPoista
  4. Juureksilla voisi Suomessakin olla kyllä parempi maine. Tai ei kai niitten maine ole huono, mutta silti ihmiset käyttävät niitä harmillisen vähän. Itse olen nyt päättänyt opetella käyttämään niitä mahdollisimman monipuolisesti.

    VastaaPoista
  5. Tämä toimi kyllä hienosti paneroidun kanan kanssa. Ainakin minun ennakkokäsitykset punajuurista parani huomattavasti.
    http://paskatkokit.blogspot.fi/2013/10/osa-7-paneroitua-kanaa-punajuuripaistos.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...